BIC:TRIOBEBB
Klik hieronder op de banner voor onze sponsors, wij zijn hen zeer dankbaar-We delen hun acties ook op onze Facebook...
OOK UW ONDERNEMING KAN SPONSOR WORDEN.
Troonstraat 60/107 - 8400 OOSTENDE (Belgium)
O.Nr.0643.971.914 - Giften: BE53 5230 8077 9453
U mag het volgende van uw diergedragstherapeut verwachten:
Dat u een schriftelijke rapportage krijgt van het advies dat u heeft gekregen;
De gedragstherapeut (als u hiermee akkoord gaat) ook uw dierenarts een korte rapportage toestuurt;
De gedragstherapeut samenwerkt met dierenartsen en andere dierprofessionals;
De gedragstherapeut op de hoogte is van de laatste relevante wetenschappelijke,ontwikkelingen en relevante bij- en nascholingen volgt.
Het gedrag van uw kat(ten) is één van onze kerntaken. Met intussen meer dan 10 jaar ervaring (2006), zit u bij ons aan het juiste adres. Meer nog: onze leden kunnen tijdens hun lidmaatschap steeds bij ons terecht met al hun vragen. Ook beschikken zij over een (afgeschermde) ledenafdeling met extra tips die zeer toepasbaar zijn in hun dagelijkse omgang met hun kat(ten). Lid worden is trouwens een goede zaak want wij zijn geen commercieel bedrijf, alle inkomsten gaan terug naar de katten en projecten waar mens & kat beter van worden ,wereldwijd zelfs. Uw belang en het belang van uw kat is onze prioriteit. Wij zorgen voor comfort, harmonie en begrip tussen beide partijen en deze aanpak is uniek.
Sterilisatie of castratie en het identificeren van de stressbron zijn de eerste stappen om het probleem aan te pakken. Reinig de plaatsen waar gesproeid werd met een enzymatisch product. Dat zal een kat ontmoedigen om daar opnieuw te sproeien. Een feromonenverstuiver in huis halen zal de conflicten tussen katten verminderen en moet vooral worden ingezet op de plaatsen waar katten zich het vaakst bevinden.
Helaas behoren ook je meubels, matten, en gordijnen vaak tot de uitverkoren krabpalen. Krabben mag je nooit verbieden, het is een eigenschap vergelijkbaar met niezen bij ons mensen. Bescherm je huis door op meerdere locaties ‘krabposten’ op te stellen van verschillende formaten en materialen. Zorg voor stevigdheid zodat ze niet van de eerste krabbeurt plat op de grond liggen. Versier de krabposten ook met speelgoed en introduceer ze aan je kat. Kattenkruid kan tot slot ook wonderen doen.
Probeer daarom de energie van je kat te kanaliseren door balletjes en speelmuisjes te gebruiken. Een papieren zak is ook goed voor uren speelplezier. Probeer nooit je handen en voeten aan te bieden als speelgoed. Wat als kitten nog een nipje is, kan bij een volwassen kat uitdraaien tot een stevige beet.
Katten die hevig agressief gedrag vertonen kunnen veel schade aanrichten, zowel fysiek als materieel. Echte agressie kan je onderscheiden van spelen door te kijken naar de lichaamshouding van je dier. Verwijde pupillen en een verstijfde houding, veelal vergezeld van gegrom, zijn duidelijke signalen. Probeer je kat op dat moment dan ook niet te straffen of te kalmeren.
Angst kan agressie aanvuren, maar er kan ook gewoon geen duidelijke verklaring voor zijn. Aangezien leven met een zeer agressieve kat gevaarlijk is, moet je zeker onze professionele hulp inschakelen om te evalueren wat de aanpak zal zijn.
Frustratie en stress liggen aan de bron, maar ook bepaalde gezondheidsproblemen kunnen het veroorzaken. Wie een kat heeft met compulsief gedrag gaat best eerst langs bij een dierenarts. Probeer de stressfactoren te identificeren en aan te pakken. Verrijk de omgeving van je beestje met structuren om op te klimmen of plaats een aquarium om naar te kijken. Het zal de stress helpen reduceren.
• agressie naar mensen (blazen, grommen, bijten, krabben)
• ruzie met andere katten (vechten)
• in huis plassen of poepen
• sproeien
• angst voor mensen, katten, andere dieren, situaties of geluiden
• onrust, schrikkerigheid en stress
• zichzelf kaal likken of openkrabben
• krabben aan meubilair of behang
• overmatig aandachtvragen
• vaak en luid miauwen
• eten van niet-eetbare objecten
• achter de staart aanjagen
• overige problemen (zoals slopen, fixatie op eten)
PRIVACY & COOKIES - Algemene (Donatie) Info - Copyright @ Alle rechten voorbehouden worldcatnonprofit.org - KATTENADVIES iVZW