Dit is een wel heel lief boekje met aandoenlijke illustraties over 2 katten.
Het is geschreven met een persoonlijk tintje van katten liefhebster Nathalie Maes, waarbij haar eigen katten de hoofdrol spelen:
“Kattenadvies iVZW zou het geweldig vinden als door het boek nog veel meer katten een warme thuis gaan vinden…”. –

 

Nathalie schenkt per verkocht boekje een donatie aan een goed doel (wel niet aan Kattenadvies iVZW) maar aangezien haar doel nobel is steunen we haar.U kan het boek aankopen door een mail te sturen naar nathalie.maes@edpnet.be met als onderwerp: Kat zoekt thuis. Het prentenboek kost 9,99 euro + 1,99 euro verzendingskosten.

 

We herinneren u aan dat Kattenadvies iVZW wereldwijd projecten ondersteunt dankzij uw bijdrage(n) – Samen ijveren we voor een betere leefwereld van alle katten.

 

 

Read more

We kunnen net zo goed de vraag stellen: zijn mensen asociaal …

Alles hangt ook hier opnieuw af van de genen en de opvoeding. Stel je de vraag zijn zwerfkatten asociaal dan zeg ik ronduit: naar mensen zeker en vast maar naar andere katten wellicht niet. Honden zouden socialer zijn maar dit korte verhaal toont een andere zijde van de hond.

Er was eens een pup die verstoten werd uit het nest. Een kattin nam de pup op alsof het één van haar kittens was. De katten speelden onderling en maakten geen onderscheid met de pup. Alleen wanneer het zoogtijd werd liep het mis.

De kittens namen elk een tepel. De pup echter die duwde de andere kittens constant weg om aan een tepel te zuigen. Gevolg onrust en stress voor iedereen…

Hoe komt dit nu?

Wel katten hebben een ingenieus onderling systeem gebaseerd op geuren om onderlinge gevechten te voorkomen. Als solitaire jager heeft de kat er alle baat bij in goede gezondheid te verkeren. De kittens laten hun geur na op de tepel, deze geur is olifactorisch en kan gerust drie maand als visitekaartje dienen. De andere kittens gaan elke confrontatie uit de weg en kiezen om beurt een andere tepel zonder elkaar te hinderen.

Bij honden ligt dit helemaal anders. Honden leven binnen een roedel en de leider(s) bepalen de rangorde. De pup ging er dus vanuit dat hij moest wegdrummen en desnoods agressie gebruiken om gevoed te worden. Bij katten is zoiets heel diplomatisch onderling geregeld.

Dus katten zijn in principe heel sociaal en socialer dan honden, alleen begrijpen wij mensen dat niet omdat ook wij roedeldieren zijn…

Bij mensen zal steeds ook de wet van de eerste , de beste, de sterkste tellen . Daarom dat veel mensen niet eens moeite doen katten te begrijpen, zij komen eerst en wij niet opzij gaat zal het geweten hebben…

Ja, katten zijn dus sociaal – katman 2017

Read more

Tijdens de wintermaanden waren we te gast bij La Palmera in Sella , aan de Costa Blanca. Volgend jaar gaan we terug naar de bejaarde vrouw in de bergen van Sella waar ze meer dan 175 katten met veel liefde herbergt.

Read more

Kedi, Katten, cats in Istanboel

Read more

…en woon op een appartement! 

Binnekort beeld en uitleg hier …

Read more

Hoe samenwerken?

Katten zijn populaire huisdieren. Alleen in ons land zijn er meer dan twee miljoen katten. Gelukkig zijn er veel liefhebbende katten houders, maar dat is lang niet altijd voldoende. Asielen zitten overvol. Veel katten laat men uiteindelijk inslapen. Liefst 37.000 katten in 2013 opgevangen en ruim 13.000 gedood!! Voor het eerst hebben we een minister voor dierenwelzijn, dit is een goede zaak. Maar er is nog veel werk aan de winkel.

Samen met alle betrokken partijen wil kattenadvies hier aan werken. In België is het al lange tijd verplicht om honden te voorzien van een identificatie. Voor katten die verkocht of gegeven worden geldt deze verplichting sinds 1 september 2014 (zie ook www.idchips.com). Identificatie van dieren zorgt ervoor dat de eigenaar van weggelopen of verloren dieren makkelijker opgespoord kan worden. Toch gebeurt het nog al te vaak dat katten in het asiel terecht komen.

De nood samen te werken in plaats van ieder op zijn eiland iets te doen is zeer groot, wij staan open voor samenwerking met u en dat is vrijwel uniek voor “katten-mensen”.

Facebook Commentaar