Heeft uw kat  genoeg te drinken ? Waarschijnlijk niet. Katten zijn geen “natuurlijke drinkers”, zodat het nodig is om uw kat aan te moedigen om hun inname van water te verhogen. Katten hebben water in hun eten nodig om te voorkomen dat urine problemen en andere medische problemen zich stellen. Het is niet altijd gemakkelijk om water drinken aan te moedigen, maar hier zijn een paar tips om uw katachtige vriend te helpen met zijn water gewoonten.

 

 

  1. Voed uw kat een combinatie van nat- en droog-voer. Er is ongeveer 80% water in hun natte voedsel, zodat terwijl ze voor de heerlijke brokken in jus kiezen ze hun inname van water verhogen zonder het te weten. (enkel bij warm weer is beter, geef anders niet snel saus vanwege tandplak)
  2. Voeg water aan hun voedsel, Nat of droog. Probeer het toevoegen van wat warm water in hun voedsel, ze houden van de warme consistentie van het voedsel en het verhogen van hun water inname.
  3. Smaak aan hun waterbak. Voeg een beetje water van het vlees dat u gekookt heeft. Dit zal een vleessmaak aan hun water geven en ze zullen veel liever drinken.
  4. Mix het eten met water een beetje. Sommige katten geven de voorkeur aan water uit plassen of gekookt water. Probeer verschillende soorten water om erachter te komen welke uw kat het leukst vindt.
  5. Sommige katten drinken liever stromend water. Probeer het inschakelen van een kraan voor hen of investeer in een fonteintje waar het water uit stroomt. Dit houdt het water fris voor uw kat en moedigt hen te drinken.
  6. Probeer verschillende soorten kommen. Sommige katten verkiezen plastic over keramiek, sommige metalen in kunststof. Probeer een verscheidenheid aan schalen om te zien welke uw katten wensen, het verplaatsen van de kom naar verschillende locaties in uw huis kan ook helpen. Sommige katten houden niet van drinken in de voorkant van een blootgestelde raam of de deur dus probeer te verplaatsen naar een meer besloten deel van het huis. En vice versa als uw kat haar kom in een beschutte omgeving staat, probeer te verplaatsen naar een meer belicht gebied omdat sommigen zich bedreigd voelen in een donker beschutte omgeving.
  7. Controleer of uw kat haar voedsel en waterbakken niet werden geplaatst nabij hun kattenbak. Ze houden niet van om deze 2 activiteiten (en wie kan het hen kwalijk nemen) te mengen.
  8. Laat een waterbak per kat. Katten houden er niet van als een andere kat achter hen aankomt tijdens het drinken dus zorgen we voor voldoende water voor elke kat.
  9. Probeer enkele ijsblokjes met vis- of kip- smaak uit of andere lekkere items in uw diepvriezer en laat ze in hun waterbakje ontdooien met als gevolg een lekkere smaak in hun kom.
  10. Laat meerdere waterkommen rondom uw huis. Dit zal hen aanmoedigen om niet uit de kamer van het huis te moeten als ze zin hebben om te drinken.

 

Kijk wat het beste werkt voor uw kat, Ze zijn allemaal verschillend, maar zoiets simpels als een van de bovenstaande stappen kan een groot verschil maken. Meer info vraag het aan info@kattenadvies.be

Read more

Binnenkort online, momenteel is kattenadvies na bijna 10 jaar aan een re-birth toe, even geduld dus…

Ga voorlopig hier verder…

Read more

Is dit herkenbaar voor jou?
Wij kunnen je helpen …

Read more

Onze vrienden…

Onze nationale vrienden op basis van hen verdienste voor kattenwelzijn algemeen:

Animal Welfare Belgium
AWF levert ook katten voeding en is een Vereniging Zonder Winstoogmerk

 

Schermafdruk 2016-07-31 19.24.41

 

 

Poezengeluk Geraardsbergen, officieel erkende opvang van de stad Geraardsbergen

 

 

Oude Lilllebaan 14, 2275 Gierle

 

 

Onze Internationale vrienden op basis van hun verdienste i.v.m. kattenwelzijn algemeen:

 

Schermafdruk 2016-07-31 19.33.32

Nederlandse website waar Dianda Van Gunst uit Leeuwarden met enorme inzet werkt aan kattenwelzijn. Deze site bevelen we zeker aan omdat er veel goede tips te vinden zijn.

Schermafdruk 2017-01-16 12.11.49              Ruud Harman, onze relatie aan de Costa Blanca

 

Binnenkort kan uw organisatie hierbij komen, contacteer ons en vertel kort waarom u hier bij hoort.

Are you doing something for cats welfare? - Vous faites quelque chose pour le bien-être des chats ? - ¿Estás haciendo algo para el bienestar de los gatos? - Kediler refah için bir şey mi yapıyorsun?  >>> info@kattenadvies.be

[raw_html_snippet id="zooplus2"]