Opleidingen kattengedragstherapeut een lucratieve business zonder enige wettelijke erkenning. Wij van kattenadvies iVZW vinden het onze plicht te informeren over deze trend om en rond katten. We werken nooit commercieel en zijn dus neutraal in onze m…

Read more

Tijdens de wintermaanden waren we te gast bij La Palmera in Sella , aan de Costa Blanca. Volgend jaar gaan we terug naar de bejaarde vrouw in de bergen van Sella waar ze meer dan 175 katten met veel liefde herbergt.

Read more

Voor nieuwe leden is er binnenkort dit initiatief.

 

Het is de Facebook pagina van jouw kat. Men kan ze zelf naar eigen believen aanpassen… Met ondermeer het adres van jouw eigen dierenarts, gedragstherapeut, baasjes, kortom alles wat uw kat over zichzelf kwijt wil…

Read more

Het gebeurde tien jaar geleden, hoewel ik van jongs af graag dieren zag, sloeg bij mij de vlam over met de komst van “Muiske”…

De vraag is; ben ik alleen die zo iets mee gemaakt heeft? Hoe zit dat met jou? Waarom kom je …

Read more

De Nederlandse bioloog Frans de Wael schreef al vele boeken en is één van de meest geronommeerde wetenschappers ter wereld gespecialiseerd in Ethologie en Primatologie. In een recent gesprek, wat hij zelden doet, horen we hem aan het woord.
Kunnen dieren wel zaken onthouden in tijd … Meer en meer lijkt het erop dat de wetenschap jarenlang verkeerd dacht …
Echt eens de moeite om een boek te lezen van iemand die weet waarover hij praat.

Read more

KATTENGEDRAG “onze troef”

DRIJFT UW KAT U TOT WANHOOP EN ZIET U HET EVEN NIET MEER ZITTEN?

 • Mijn zoon/dochter kwam zopas met een kat naar huis en ze komt totaal niet overeen met onze huidige kat, HELP! – Vraag onze raad.
 • Heeft u een baby en lijkt de kat jaloers? Meestal heeft dit niets met de baby zelf te maken. Katten zijn gewoontedieren, als er van hun dagelijkse routine afgeweken wordt raken ze helemaal in de war. Door de stress die dat veroorzaakt gaan ze ander, vaak ongewenst, gedrag vertonen, wij kunnen u advies verlenen.
 • Of… tegen uw voordeur sproeien, hij doet dit niet om u te pesten, maar om de buurtkatten te laten weten dat hij hier woont, zodat zij een omweg kiezen, onzindelijkheid bij katten is bij veel katten huishoudens het grote probleem, wij kunnen u helpen.
 • Heeft u een kat die onzindelijk is en er is geen lichamelijke oorzaak gevonden (dit ontstaat vaak bij een blaasontsteking en/of blaasgruis, dus eerst laten testen bij de dierenarts)
 • Sproeit uw kat, bijvoorbeeld tegen uw meubels, ramen of deuren – ook sproeigedrag is iets wat regelmatig voorkomt in onze cases bij Kattenadvies, we helpen u graag verder.
 • Sommige katten vervelen zich en gaan uw meubels slopen, of ze krijgen zoveel last van stress dat ze zichzelf kaal plukken. Stress bij katten is veel voorkomend en wij werken samen met u een plan uit om die stress te reduceren en zelfs weg te nemen
 • Is uw kat agressief , naar u toe, kinderen, visite, andere katten, of naar andere huisdieren, ook agressie komt voor en er zijn vele soorten en vormen van agressie, wij kunnen ook hier helpen.
 • Heeft u een kat die zichzelf kaal likt en zijn er geen lichamelijke oorzaken gevonden
 • Krabt uw kat aan de meubels of behang
 • Is uw kat angstig voor iets of iemand
 • Houdt uw kat u uit uw slaap door de halve nacht te miauwen of aan uw slaapkamerdeur te krabben
 • Vraagt uw kat de hele dag aandacht door vaak en luid te miauwen of ander opdringerig gedrag
 • Pikt uw kat het eten van het aanrecht
 • Eet uw kat vreemde dingen, zoals kabels, wol of textiel
 • Graaft hij in de plantenbakken of eet hij uw kamerplanten op
 • Jaagt uw kat voortdurend achter zijn eigen staart aan
 • Vertoont uw kat ander ongewenst gedrag
 • LID WORDEN VAN KATTENADVIES > Uw verzekering bij problemen, advies een gans jaar door voor alle leden gratis!

Kan een katten-gedragstherapeut van Kattenadvies iVZW u helpen een oplossing te vinden.
Nog beter is het natuurlijk om probleemgedrag te voorkomen. Daarom kunt u ook voorlichting krijgen over volgende onderwerpen:

 • Een nieuwe kat erbij, of een ander huisdier
 • Er wordt een baby geboren
 • U gaat verhuizen (bv van huis met tuin naar appartement…)
 • Bij dierenartsbezoek (adviserend meewerken met de DAP)
 • Bij aanschaf van een nieuwe (ras)kat kunt u advies vragen over welke kat het beste bij uw leefsituatie past
 • De (kat) vriendelijke inrichting van uw woonst of katten-verblijf
 • Wenst u en kat in huis te nemen? Vraag dan ruim op voorhand ons advies. Door lid te zijn of worden bij Kattenadvies heeft u het voordeel dat wij u meehelpen aan de voorbereidingen en u ook een kat kunnen bezorgen die past bij u en uw gezin. Net als mensen zijn katten unieke dieren en de juiste match vinden daar zijn wij specialist in. Een kat die past bij uw levensgewoonten.

Wat is het verschil tussen uw dierenarts en een gedragstherapeut?
Laten we duidelijk zijn: wanneer u een gedragsverandering merkt bij uw kat is er maar één adres > onmiddellijk je dierenarts raadplegen.

In meer en meer gevallen zal een verstandige dierenarts u doorverwijzen naar een gespecialiseerd gedragstherapeut indien nodig, maar toch is de drempel voor veel eigenaars nog (te) groot. Net alsof u bij een depressie of burn-out een psychiater gaat opzoeken kan men de vergelijking maken bij katten. Omstandigheden , veranderingen binnen het gezin, de leefwereld van uw kat, kunnen al voldoende zijn om ernstige (gedrags) problemen op te leveren bij uw geliefde huisdier. In tegenstelling tot honden, zijn katten gevoeliger aan wijzigingen binnen de gezinstoestand. Omdat zij afhankelijk zijn van de plaats waar ze leven, honden zijn dan weer afhankelijk van de baasjes bij wie ze leven. Als “wetenschappelijk” afgestudeerde katten-gedragstherapeut stel je nooit een diagnose zonder uitgebreid onderzoek. (Net zoals bij een mensen-psychiater trouwens) – Dit onderzoek zal dan samen met de aangepaste therapie leiden tot een gunstig resultaat voor beide partijen , mens & dier.

Is een gedragstherapie duur?  (Bereken hier uw voordeel)
Ook hier zijn nogal wat mythes over. In de regel kun je stellen dat de adviesverleners bij “kattenadvies” werken met standaard afspraken. Indien u even de moeite neemt zal u gauw merken dat tarieven tussen de 145 à 165 euro + onkosten gevraagd worden.

WIJ van Kattenadvies zijn een Internationale Non-Profit en vragen GEEN hoge tarieven omdat wij alles opnieuw investeren in goede ‘katten-doelen’. Voor onze leden vragen we 60 euro voor het eerste huisconsult en dat is alles. Eventuele verder huisbezoeken tijdens het lidmaatschap zijn gratis (enkel km onkosten). Wij zijn duidelijk in onze afspraken en iedereen kan jaarlijks de boekhouding inkijken.

Zijn andere gedragstherapeuten dan beter omdat jullie veel goedkooper zijn?

Neen, onze oprichter (katman) heeft in NL, bij Tinley alle 6 opleidingsmodules en diverse extra seminars in NL en België gevolgd. Liefst 10 jaar heeft hij GRATIS huisconsulten bij mensen gedaan en intussen enkele honderden eigenaars geholpen. Onze doelstelling zal altijd zijn: voorkomen dat dieren gedumpt worden omdat ze misbegrepen worden door de mens.
WIJ HEBBEN GEEN COMMERCIËLE doelstellingen NOCH INTENTIES. Wij hebben andere doelstellingen dan onze eigen winsten, onze winst is een samenleving waar minder dieren gedumpt of zelfs gedood worden en daar gaan we voluit voor.

 • Op vraag van het VTM  “De Stip”, heeft de oprichter (katman) ooit eens meegewerkt met het programma, hoewel de oprichter en bezieler niet zo gelukkig is met media aandacht vanwege de vaak negatieve perceptie “ik ben GEEN kattenfluisteraar” en werk wetenschappelijk en verantwoord met katten vandaar…

Zie ook de website van onze oprichter en bezieler van Kattenadvies iVZW   

Facebook Commentaar