Binnenkort online, momenteel is kattenadvies na bijna 10 jaar aan een re-birth toe, even geduld dus…

Ga voorlopig hier verder…

Read more

Heeft uw kat  genoeg te drinken ? Waarschijnlijk niet. Katten zijn geen “natuurlijke drinkers”, zodat het nodig is om uw kat aan te moedigen om hun inname van water te verhogen. Katten hebben water in hun eten nodig om te voorkomen dat urine problemen en andere medische problemen zich stellen. Het is niet altijd gemakkelijk om water drinken aan te moedigen, maar hier zijn een paar tips om uw katachtige vriend te helpen met zijn water gewoonten.

 

 

 1. Voed uw kat een combinatie van nat- en droog-voer. Er is ongeveer 80% water in hun natte voedsel, zodat terwijl ze voor de heerlijke brokken in jus kiezen ze hun inname van water verhogen zonder het te weten. (enkel bij warm weer is beter, geef anders niet snel saus vanwege tandplak)
 2. Voeg water aan hun voedsel, Nat of droog. Probeer het toevoegen van wat warm water in hun voedsel, ze houden van de warme consistentie van het voedsel en het verhogen van hun water inname.
 3. Smaak aan hun waterbak. Voeg een beetje water van het vlees dat u gekookt heeft. Dit zal een vleessmaak aan hun water geven en ze zullen veel liever drinken.
 4. Mix het eten met water een beetje. Sommige katten geven de voorkeur aan water uit plassen of gekookt water. Probeer verschillende soorten water om erachter te komen welke uw kat het leukst vindt.
 5. Sommige katten drinken liever stromend water. Probeer het inschakelen van een kraan voor hen of investeer in een fonteintje waar het water uit stroomt. Dit houdt het water fris voor uw kat en moedigt hen te drinken.
 6. Probeer verschillende soorten kommen. Sommige katten verkiezen plastic over keramiek, sommige metalen in kunststof. Probeer een verscheidenheid aan schalen om te zien welke uw katten wensen, het verplaatsen van de kom naar verschillende locaties in uw huis kan ook helpen. Sommige katten houden niet van drinken in de voorkant van een blootgestelde raam of de deur dus probeer te verplaatsen naar een meer besloten deel van het huis. En vice versa als uw kat haar kom in een beschutte omgeving staat, probeer te verplaatsen naar een meer belicht gebied omdat sommigen zich bedreigd voelen in een donker beschutte omgeving.
 7. Controleer of uw kat haar voedsel en waterbakken niet werden geplaatst nabij hun kattenbak. Ze houden niet van om deze 2 activiteiten (en wie kan het hen kwalijk nemen) te mengen.
 8. Laat een waterbak per kat. Katten houden er niet van als een andere kat achter hen aankomt tijdens het drinken dus zorgen we voor voldoende water voor elke kat.
 9. Probeer enkele ijsblokjes met vis- of kip- smaak uit of andere lekkere items in uw diepvriezer en laat ze in hun waterbakje ontdooien met als gevolg een lekkere smaak in hun kom.
 10. Laat meerdere waterkommen rondom uw huis. Dit zal hen aanmoedigen om niet uit de kamer van het huis te moeten als ze zin hebben om te drinken.

 

Kijk wat het beste werkt voor uw kat, Ze zijn allemaal verschillend, maar zoiets simpels als een van de bovenstaande stappen kan een groot verschil maken. Meer info vraag het aan info@kattenadvies.be

Read more

…en woon op een appartement! 

Binnekort beeld en uitleg hier …

Read more

Recent werden we geconfronteerd met een mevrouw bij wie haar moeder gestorven was. De vrouw kon de kat niet bijhouden en moest dus regelmatig naar het voormalige ouderlijke huis om de kat te voorzien van het nodige. Wij van Kattenadvies iVZW vinden dit op zich al een zeer vervelende situatie zowel voor kat als mens. Het verhaal werd zelfs nog grimmiger toen de kat na verloop van tijd met vlooien zat… Volgens de vrouw kon ze nergens terecht met haar moeders kat? Klopt dit verhaal, dan zijn we n…

Read more

PROJECTEN

Ons eerste jaar 2016 is een begin…

Uiteraard is het opzetten van een wereldorganisatie die zich beperkt tot katten niet iets wat we van vandaag op morgen doen en daar zijn we ons terdege van bewust. Ook zijn er heel wat mensen die denken laat kattenadvies maar dromen. Toch moeten ze weten dat de zaken die onze oprichter voor zichzelf al mocht verwezenlijken, ooit ook als een droom begonnen…

 

2016 

 • Oprichting – Bank – Website – leden
 • Steunen Poezengeluk Idegem (Geraardsbergen) – fysieke aanwezigheid op opendeurdag – Financieel samenwerkingsverband “adoptie katten voor gezinnen die het minder goed hebben. 
 • Voedsel schenking aan Bijeva vzw (kansarme gezinnen)
 • Flyercampagne waar we Animal Welfare ondersteuning boden (1000 flyers)
 • Persoonlijke aanwezigheid en assist bij de redding van een kat vastgeklemd in een motorcompartiment, bevrijding na tussenkomst brandweer
 • Financieel ondersteunen en logistiek ondersteunen van de “katzenherberge La Palmera” in Sella Costa Blanca (Spanje)
 • Voorstelling lagere school ‘omgaan met katten’
 • Ruim 20 gezinnen uitleg verschaft ivm het gedrag van hun kat(ten)

De voor ons nog beperkte zaken die we deden we enkel en alleen met de opbrengsten van lidgelden en de verkoop van ons Poesbiertjes en een paar zeer beperkte schenkingen van mensen die in onze doelstellingen geloven, waarvoor onze super fantastische dank!

 

Facebook Commentaar