Binnenkort online, momenteel is kattenadvies na bijna 10 jaar aan een re-birth toe, even geduld dus…

Ga voorlopig hier verder…

Read more

Is dit herkenbaar voor jou?
Wij kunnen je helpen …

Read more

Wie betaalt de verzorging, wie beslist over al/niet euthanasie? De politie vindt een dode kat langs de weg, van wie is ze?

Vroeger deden mensen hun kat een bandje om, om te laten zien dat de kat een eigenaar had. Vaak werd aan dat bandje ook een medaille vastgemaakt of een plaatje met de naam van de eigenaar erop. Echter, de wat aktievere katten slaagden er regelmatig in om zich uit het bandje te wurmen, het naamplaatje te verliezen of nog erger te blijven hangen met bandje en al

Een microchip?

Een chip is een klein stukje metaal ter grootte van een rijstekorrel. Op deze chip staat een nummer geprogrammeerd. Dat nummer kan iedereen aflezen die een chiplezer heeft. Meestal is dat de dierenarts, de politie en het asiel of de kattenopvang. Het nummer van de chip wordt gelinkt aan uw kat via een formulier. Dit formulier wordt naar Brussel gestuurd, waarna het nummer van uw kat, zijn naam en uw gegevens in een databank terechtkomen. Als uw kat later verloren raakt, komt via het nummer op de site van id-chips, de naam en gegevens van de eigenaar te voorschijn.

De chip wordt ingebracht onder de huid met een naald, meestal tussen de schouderbladen. Dit duurt slechts een minuut en is eigenlijk zo goed als pijnloos. Omdat de chip los onder de huid zit, kunt u hem soms voelen. Het kan gebeuren dat de chip zich iets verplaatst tijdens het leven van de kat.

Wanneer is mijn kitten oud genoeg om een chip te plaatsen?

In principe kan een chip op elke leeftijd geplaatst worden. Het is echter verplicht om een chip te laten plaatsen voor verkoop of weggeven van het kitten. In de praktijk betekent dit dat veel kittens al gechipt zijn voor ze verhuizen naar de nieuwe eigenaar. Mocht uw kitten nog niet gechipt zijn, laat dat dan zo snel mogelijk in orde maken. Meestal gebeurt dat in combinatie met de eerste vaccinatie (leeftijd 9 weken).

Kan ik door de chip mijn kat laten volgen via een GPS-systeem?

Nee, dat kan niet. Er bestaan wel een soort zendertjes op de markt waardoor u uw kat kunt volgen via uw telefoon. Maar de zendertjes zijn nog steeds vrij groot en zwaar om aan een halsband van een kat te bevestigen. Bovendien moet er vaak een nieuw batterijtje in, wat ook niet zo handig is.

Waar moet ik verder nog op letten?

Zorg dat uw adresgegevens en telefoonnummer correct zijn in de databank. Als ze veranderen, kunt u de databank contacteren en de wijzigingen doorgeven.

Het is dus zeker zinvol om een kat te laten chippen. Als uw kat niet meer thuiskomt is, wilt u weten of ze rondzwerft of dat ze dood is. Als uw kat een chip heeft, kan men u tenminste verwittigen.

Read more

Wat zijn “KOPJES”

Schermafdruk 2016-07-14 07.02.56Katten geven graag kopjes, hiermee willen ze hun vertrouwen tonen aan jou… Dat willen wij ook als Internationale non-profit organisatie willen we graag ons vertrouwen geven aan andere organisatie of verenigingen die zich wereldwijd inzetten voor een betere katten wereld. We gaan dat doen aan de hand van jullie aanbevelingen. Kent u of heeft u zelf een organisatie die zich inzet voor kattenwelzijn, schrijf hen dan in en wie weet kregen ze begin 2018 het goede nieuws dat wij hun een financieel cadeau geven. De bedragen hangen af van wat we kunnen verdelen uiteraard, hopelijk zoveel mogelijk.

Aandacht! Binnenkort gaan we weer op zoek naar mensen of organisaties die zich inzetten voor katten om hen een duwtje in de rug te geven. (Kopjes 2017) – We steunen enkel niet gesubsidieerde organisaties en mensen die zich belangeloos inzetten.
Kent u zo iemand stuur ons een mailtje om deze aan te bevelen.

VUL HIER UW ORGANISATIE VAN UW VOORKEUR IN

Facebook Commentaar