De familie Jansen kocht net een nieuwe stofzuiger… Ze hebben zich alvast goed laten adviseren en kochten een model waar ze zeker de eerste vijf tot tien jaar weinig problemen mee gaan ondervinden!

 

De familie Jansen adopteerden net een kat uit …

Read more

Onze core business is katten en uiteraard gaan we hier ver in. Veel Dierenartsen praktijken doen extra hun best om de klant te helpen bij gezondheidsproblemen met hun kat(ten), laat daar geen twijfel over bestaan.

Toch zijn er een aantal zaken die “kat-specifiek” gebonden zijn. Wil u als dierenarts-praktijk het allerbeste voor uw katten eigenaars laat u dan bijstaan door ons. We komen met plezier bij u langs om samen met u, vaak met minieme aanpassingen, uw praktijk aangenaam te maken voor eigena…

Read more

Voor nieuwe leden is er binnenkort dit initiatief.

 

Het is de Facebook pagina van jouw kat. Men kan ze zelf naar eigen believen aanpassen… Met ondermeer het adres van jouw eigen dierenarts, gedragstherapeut, baasjes, kortom alles wat uw kat over zichzelf kwijt wil…

Read more

Is dit herkenbaar voor jou?
Wij kunnen je helpen …

Read more

Dit is een wel heel lief boekje met aandoenlijke illustraties over 2 katten.
Het is geschreven met een persoonlijk tintje van katten liefhebster Nathalie Maes, waarbij haar eigen katten de hoofdrol spelen:
“Kattenadvies iVZW zou het geweldig vinden als door het boek nog veel meer katten een warme thuis gaan vinden…”. –

 

Nathalie schenkt per verkocht boekje een donatie aan een goed doel (wel niet aan Kattenadvies iVZW) maar aangezien haar doel nobel is steunen we haar.U kan het boek aankopen door een mail te sturen naar nathalie.maes@edpnet.be met als onderwerp: Kat zoekt thuis. Het prentenboek kost 9,99 euro + 1,99 euro verzendingskosten.

 

We herinneren u aan dat Kattenadvies iVZW wereldwijd projecten ondersteunt dankzij uw bijdrage(n) – Samen ijveren we voor een betere leefwereld van alle katten.

 

 

Read more

A street cat named Bob

A streetcar named Bob

(Wikipedia)

James Bowen (Surrey, 15 maart 1979) is een Engels schrijver en straatmuzikant.

Na een moeilijke jeugd werd Bowen dakloos en raakte verslaafd aan heroïne. In de lente van 2007 zat hij in een methadonprogramma en woonde in een flat in Londen in het kader van een begeleidwonenproject. In de hal van de flat vond hij een gewonde kat. Toen hij geen eigenaar kon ontdekken bracht hij de kat naar een dierenarts, die antibiotica voorschreef. Voor de duur van de kuur nam hij het dier in huis terwijl hij bleef zoeken naar de eigenaar ervan. Toen hij deze na de twee weken van de kuur nog niet gevonden had liet hij de kat op straat los in de hoop dat deze zou terugkeren naar waar hij vandaan kwam. In plaats daarvan volgde de kat Bowen, zelfs toen hij de bus nam om aan de slag te gaan als straatmuzikant. Hij besloot de kat te houden en gaf hem de naam Bob naar een personage in Twin Peaks. Vanaf dat moment nam Bowen Bob de kat steeds mee naar zijn werk op zijn vaste speelplekken en ook toen hij de daklozenkrant Big Issue ging verkopen. Het publiek zette filmpjes van Bowen en Bob op YouTube hetgeen nieuwe toeristen aantrok. In deze periode bouwde hij het methadonprogramma af en schreef het succes toe aan de kat. Een plaatselijke krant schreef over Bowen en zijn kat[1] en de literair agent Mary Pachnos, die de Britse rechten beheert van het boek Marley and Me regelde een boekcontract voor Bowen. Van het met Garry Jenkins geschreven autobiografisch boek A Street Cat Named Bob werden sinds het in 2012 uitkwam meer dan een miljoen exemplaren verkocht en het werd vertaald in meer dan 25 talen, waaronder in het Nederlands onder de titel Bob de straatkat en met de ondertitel hoe ik het leven van een kat redde en hij dat van mij (ISBN 9789044337440). In 2013 verscheen The World According to Bob (De wereld volgens Bob, ISBN 9789044342819), geschreven met James Buchan en Bob: No Ordinary Cat, een voor kinderen aangepaste versie van het eerste boek. In oktober van datzelfde jaar kwam het zoekplaatjesboek Where in the World is Bob? uit waarin Bowen en Bob gevonden moeten worden in een mensenmassa in tekeningen van internationale locaties.

Intussen proberen velen een graantje mee te pikken van het succes van James & Bob.

Wij van kattenadvies, vinden het goed dat er nu aandacht is voor katten en eindelijk zijn er organisaties, met meer bekendheid, die aandacht hebben voor katten.
Desalniettemin heeft de oprichter en bezieler samen met zijn "Muiske", minstens zoveel meegemaakt...
Hij is trouwens de reden dat vanaf 2005 de wereld er totaal anders is gaan uitzien voor "de katman". Maar de mediabelangstelling daar heeft de katman het wat moeilijk mee, de show moet soms wel, maar het is voor de één gemakkelijker dan voor de ander, sorry daarvoor...

We stellen toch voor dat u zeker eens naar de verfilming van "a streetcat named Bob" zou gaan kijken, een echte aanrader!