Kedi, Katten, cats in Istanboel

Read more

Vraag om uitleg over de centrale databank voor katten van Gwenny De Vroe aan minister Ben Weyts

Vraag om uitleg over het ontbreken van een centrale databank voor katten van Tinne Rombouts aan minister Ben Weyts

Vraag om uitleg over de verplichte registratie van katten van Hermes Sanctorum-Vandevoorde aan minister Ben Weyts

Vraag om uitleg over nieuwe databanken voor de identificatie en registratie van honden en katten van Sabine Vermeulen aan minister Ben Weyts

De voorzitter

Mevrouw D…

Read more

Is dit herkenbaar voor jou?
Wij kunnen je helpen …

Read more

Onze missie is duiselijk: “Wereldwijd de link te zijn tussen mens & kat”.
Uiteraard kunnen we dat niet alleen, er zijn veel helpende handen nodig om de kattenpootjes te helpen. Doet u reeds iets voor katten, let wel ENKEL katten, dan kunnen we misschien samen werken aan een betere katten-wereld ???
Hoe zien wij de samenwerking:

U hebt een oprecht hart voor katten
Financieel persoonlijk gewin sluit u volledig af, zijn er onkosten, dan zijn ze duidelijk omschreven.
U wil u eigen o…

Read more

Katten zijn geen vegetariërs!

Een artikel in de Nederlandse Volkskrant stond dit artikel en een Nederlandse collega Minky Spijkerman maakte er ons attent op. Het is gewoon schandalig dat mensen hun katten gaan behandelen als mensen en hen vlees ontberen. Katten zijn carnivoren en geen vlees zal leiden tot een langzame pijnlijke dood van die dieren. Eerst en vooral: Veganistische voeding is zowel voor hond als kat af te raden.

Bij honden zou je nog kunnen stellen dat ze niet teveel vlees moeten eten omdat, teveel eiwitten, op termijn kunnen leiden tot nierziekten. Soms gaat men aan kieskeurige honden wel eens kattenvoer geven maar dat mag niet blijven aanhouden.

Hunting_cat
Kat op de uitkijk tussen het groen…

Katten hebben namelijk behoefte aan veel hoogwaardige dierlijke eiwitten die vooral in spiervlees voorkomen. De evolutie heeft er dan ook voor gezorgd dat de anatomie en de stofwisseling van de kat ingesteld is op het eten van spiervlees. Een kat heeft zeer specifieke voedingsbehoeften waardoor voedingstekorten of een overmaat aan bepaalde voedingsstoffen bij de kat sneller tot problemen leidt.

Hondenvoeding is om die reden dan ook absoluut ongeschikt voor katten. Een voeding met een goede kwaliteit heeft een hoge verteerbaarheid. De hoeveelheid geproduceerde ontlasting is een goede indicatie van de voedingskwaliteit. Algemeen kan gesteld worden dat de kwaliteit van de voeding beter is wanneer de kat minder en stevigere ontlasting produceert.

Hoewel men op diverse vegan sites “AMI CAT” als alternatief voor katten voorziet, zijn hier nog te weinig of geen wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan en vinden wij het te vroeg om dit goed te keuren

Facebook Commentaar